Bedre Mat

Brunsukker - kalkulator for omregning av mål og vekt

1 dl brunsukker veier 90 gram. Har du en oppskrift som bruker vekt i stedet for volum? Og du vet ikke helt hvor kjøkkenvekta har blitt av? Benytt vår brukervennlige ingredienskonverterer som hjelper deg med å konvertere mellom vekt og volum i matlaging. Fra gram til dl og omvendt,

Resultat: dl

Resultat: g

Merk: Mens vårt konverteringsverktøy gir en nyttig veiledning, kan det ikke erstatte nøyaktigheten av å bruke en kjøkkenvekt. For de beste og mest presise resultatene, anbefaler vi alltid å veie ingrediensene dine.

Brun sukker er sukker som inneholder melasse, noe som gir den en fuktig tekstur og en dyp, rik smak. Tettheten kan variere basert på hvor kompakt det er når det måles. Brunsukker brukes ofte i bakverk for å tilføre fuktighet og en rik karamellisert smak, som er spesielt ettertraktet i oppskrifter på kaker, informasjonskapsler og sauser. Melassen i brunsukker bidrar også med en lett syrlighet som kan balansere sødmen i retter.

Når det måles brunsukker, er det vanlig praksis å pakke sukkeret tett ned i målekoppen for å sikre nøyaktighet. Dette er fordi luftlommer kan føre til unøyaktige målinger. For langvarig oppbevaring bør brunsukker holdes i en lufttett beholder for å forhindre at det tørker ut og blir hardt. Hvis brunsukkeret har blitt hardt, kan det mykes opp igjen ved å legge til et fuktig papirhåndkle i beholderen over natten, eller ved å varme det forsiktig i mikrobølgeovnen i kort tid.

Å forstå egenskapene til brunsukker og hvordan det påvirker matlaging og baking, kan hjelpe deg med å utnytte dets unike smak og tekstur for å forbedre en rekke retter. Enten det er brukt for sin fuktighet, dybde av smak, eller evne til å skape en myk tekstur i bakverk, er brunsukker et allsidig og viktig ingrediens i kjøkkenet.

Husk: Gode resultater på kjøkkenet starter med nøyaktige målinger!

Konverteringstabell

Ingrediens1 dl veier1 ss veier
Mel60 g9 g
Sukker85 g13 g
Salt120 g18 g
Ris85 g13 g
Havregryn40 g6 g
Olje100 g15 g
Smør95 g14 g
Honning140 g21 g
Sirup140 g21 g
Kakaopulver50 g8 g
Kaffe100 g15 g
Melis50 g8 g
Egg70 g11 g
Mandler70 g11 g
Rosiner70 g11 g
Solsikkefrø70 g11 g
Tørrgjær40 g6 g
Gjær170 g26 g
Bakepulver115 g17 g
Brunsukker90 g14 g
Kokosmasse35 g5 g
Kokosmelk90 g14 g
Hvetekli35 g5 g
Havrekli40 g6 g
Korn70 g11 g
Maisstivelse70 g11 g
Bokhvete70 g11 g
Bygg70 g11 g
Couscous180 g27 g
Fløte, tykk100 g15 g
Fløte, lett100 g15 g
Yoghurt100 g15 g
Balsamicoeddik100 g15 g
Hvitvinseddik100 g15 g
Rødvinseddik100 g15 g
Soyasaus100 g15 g
Worcestershiresaus100 g15 g
Tomatpuré140 g21 g
Tomatketchup120 g18 g
Valnøtter50 g8 g
Kakao nibs70 g11 g
Sesamfrø75 g11 g
Gresskarkjerner65 g10 g
Linfrø70 g11 g
Chiafrø75 g11 g
Kikerter (tørre)85 g13 g
Linsjer (tørre)80 g12 g
Bønner (tørre)85 g13 g
Maisstivelse70 g11 g
Gelatinpulver10 g2 g
Cheddar105 g16 g
Mozzarella85 g13 g
Feta90 g14 g
Parmesan110 g17 g
Kapers60 g9 g
Oliven90 g14 g
Hasselnøtter80 g12 g
Peanøtter145 g22 g
Cashewnøtter140 g21 g
Helmelk100 g15 g
Skummetmelk100 g15 g
Rømme100 g15 g
Rismel150 g23 g
Mandelmel96 g14 g
Kikertemel92 g14 g
Kokosmel100 g15 g
Speltmel130 g20 g
Rugmel115 g17 g
Paprikakrydder120 g18 g
Gurkemeie120 g18 g
Kardemomme115 g17 g
Spisskummen115 g17 g
Korianderfrø100 g15 g
Koriander15 g2 g
Muskatnøtt115 g17 g
Kanel60 g9 g
Anis115 g17 g
Fennikelfrø110 g17 g

 

Enheter brukt i matlaging

Måleenheter i Matlaging
1 teskje (ts) 5 ml
1 spiseskje (ss) 15 ml
1 spiseskje (ss) tilsvarer 3 teskjeer (ts)
6 spiseskjeer (ss) litt under 1 dl
1 kopp 2,5 dl