Bedre Mat

Sukker - kalkulator for omregning av mål og vekt

1 dl sukker veier 85 gram. Har du en oppskrift som bruker vekt i stedet for volum? Og du vet ikke helt hvor kjøkkenvekta har blitt av? Benytt vår brukervennlige ingredienskonverterer som hjelper deg med å konvertere mellom vekt og volum i matlaging. Fra gram til dl og omvendt,

Resultat: dl

Resultat: g

Merk: Mens vårt konverteringsverktøy gir en nyttig veiledning, kan det ikke erstatte nøyaktigheten av å bruke en kjøkkenvekt. For de beste og mest presise resultatene, anbefaler vi alltid å veie ingrediensene dine.

Når du lager mat eller bakverk, er det viktig å være klar over forskjellene mellom volum og vekt, spesielt for ingredienser som sukker. Sukker, som er en essensiell ingrediens i mange oppskrifter, kan variere i densitet basert på typen og måten det er oppbevart.

Vanlig hvitt sukker, for eksempel, har en tendens til å være ganske konsistent i vekt når målt etter volum. Imidlertid kan brun sukker, med sin fuktige konsistens, pakkes tett eller løst. Dette betyr at en "tett pakket" kopp med brun sukker vil veie mer enn en løsere pakket kopp.

Når du måler sukker, spesielt brunt sukker, er det viktig å følge oppskriftens spesifikasjoner nøye. Hvis det står "tett pakket", sørg for å presse sukkeret ned i målekoppen for å fjerne eventuelle luftlommer. For oppskrifter som krever nøyaktighet, vil bruk av en kjøkkenvekt sikre at du får riktig mengde sukker hver gang.

Husk: Gode resultater på kjøkkenet starter med nøyaktige målinger!

Konverteringstabell

Ingrediens1 dl veier1 ss veier
Mel60 g9 g
Sukker85 g13 g
Salt120 g18 g
Ris85 g13 g
Havregryn40 g6 g
Olje100 g15 g
Smør95 g14 g
Honning140 g21 g
Sirup140 g21 g
Kakaopulver50 g8 g
Kaffe100 g15 g
Melis50 g8 g
Egg70 g11 g
Mandler70 g11 g
Rosiner70 g11 g
Solsikkefrø70 g11 g
Tørrgjær40 g6 g
Gjær170 g26 g
Bakepulver115 g17 g
Brunsukker90 g14 g
Kokosmasse35 g5 g
Kokosmelk90 g14 g
Hvetekli35 g5 g
Havrekli40 g6 g
Korn70 g11 g
Maisstivelse70 g11 g
Bokhvete70 g11 g
Bygg70 g11 g
Couscous180 g27 g
Fløte, tykk100 g15 g
Fløte, lett100 g15 g
Yoghurt100 g15 g
Balsamicoeddik100 g15 g
Hvitvinseddik100 g15 g
Rødvinseddik100 g15 g
Soyasaus100 g15 g
Worcestershiresaus100 g15 g
Tomatpuré140 g21 g
Tomatketchup120 g18 g
Valnøtter50 g8 g
Kakao nibs70 g11 g
Sesamfrø75 g11 g
Gresskarkjerner65 g10 g
Linfrø70 g11 g
Chiafrø75 g11 g
Kikerter (tørre)85 g13 g
Linsjer (tørre)80 g12 g
Bønner (tørre)85 g13 g
Maisstivelse70 g11 g
Gelatinpulver10 g2 g
Cheddar105 g16 g
Mozzarella85 g13 g
Feta90 g14 g
Parmesan110 g17 g
Kapers60 g9 g
Oliven90 g14 g
Hasselnøtter80 g12 g
Peanøtter145 g22 g
Cashewnøtter140 g21 g
Helmelk100 g15 g
Skummetmelk100 g15 g
Rømme100 g15 g
Rismel150 g23 g
Mandelmel96 g14 g
Kikertemel92 g14 g
Kokosmel100 g15 g
Speltmel130 g20 g
Rugmel115 g17 g
Paprikakrydder120 g18 g
Gurkemeie120 g18 g
Kardemomme115 g17 g
Spisskummen115 g17 g
Korianderfrø100 g15 g
Koriander15 g2 g
Muskatnøtt115 g17 g
Kanel60 g9 g
Anis115 g17 g
Fennikelfrø110 g17 g

 

Enheter brukt i matlaging

Måleenheter i Matlaging
1 teskje (ts) 5 ml
1 spiseskje (ss) 15 ml
1 spiseskje (ss) tilsvarer 3 teskjeer (ts)
6 spiseskjeer (ss) litt under 1 dl
1 kopp 2,5 dl