Bedre Mat

Rosiner - kalkulator for omregning av mål og vekt

1 dl rosiner veier 70 gram. Har du en oppskrift som bruker vekt i stedet for volum? Og du vet ikke helt hvor kjøkkenvekta har blitt av? Benytt vår brukervennlige ingredienskonverterer som hjelper deg med å konvertere mellom vekt og volum i matlaging. Fra gram til dl og omvendt,

Resultat: dl

Resultat: g

Merk: Mens vårt konverteringsverktøy gir en nyttig veiledning, kan det ikke erstatte nøyaktigheten av å bruke en kjøkkenvekt. For de beste og mest presise resultatene, anbefaler vi alltid å veie ingrediensene dine.

Rosiner er tørkede druer som er naturlig søte og tilfører både smak og tekstur til en rekke retter, fra bakverk og frokostblandinger til salater og hovedretter. Vekten kan variere litt avhengig av hvor tørre rosiner er og deres størrelse. Rosiner er ikke bare en kilde til naturlig sødme, men de er også rike på fiber, jern og antioksidanter, noe som gjør dem til et sunt tillegg i mange oppskrifter.

Hydrering av rosiner før bruk i baking eller matlaging kan fremheve deres smak og gjøre dem saftigere, noe som kan være spesielt gunstig i bakverk hvor ekstra fuktighet er ønskelig. Dette kan gjøres ved å bløtlegge dem i varmt vann eller annen væske, som appelsinjuice eller rom, avhengig av oppskriften, for å tilføre en ekstra smaksdimensjon.

Når du bruker rosiner i oppskrifter, er det viktig å vurdere deres sødme og tekstur sammen med andre ingredienser for å balansere smaken og oppnå det ønskede resultatet. Måling av rosiner etter vekt kan gi mer konsistente resultater enn volummålinger, spesielt siden deres størrelse og tetthet kan variere. Dette sikrer at du bruker riktig mengde for å komplementere andre komponenter i dine retter.

Husk: Gode resultater på kjøkkenet starter med nøyaktige målinger!

Konverteringstabell

Ingrediens1 dl veier1 ss veier
Mel60 g9 g
Sukker85 g13 g
Salt120 g18 g
Ris85 g13 g
Havregryn40 g6 g
Olje100 g15 g
Smør95 g14 g
Honning140 g21 g
Sirup140 g21 g
Kakaopulver50 g8 g
Kaffe100 g15 g
Melis50 g8 g
Egg70 g11 g
Mandler70 g11 g
Rosiner70 g11 g
Solsikkefrø70 g11 g
Tørrgjær40 g6 g
Gjær170 g26 g
Bakepulver115 g17 g
Brunsukker90 g14 g
Kokosmasse35 g5 g
Kokosmelk90 g14 g
Hvetekli35 g5 g
Havrekli40 g6 g
Korn70 g11 g
Maisstivelse70 g11 g
Bokhvete70 g11 g
Bygg70 g11 g
Couscous180 g27 g
Fløte, tykk100 g15 g
Fløte, lett100 g15 g
Yoghurt100 g15 g
Balsamicoeddik100 g15 g
Hvitvinseddik100 g15 g
Rødvinseddik100 g15 g
Soyasaus100 g15 g
Worcestershiresaus100 g15 g
Tomatpuré140 g21 g
Tomatketchup120 g18 g
Valnøtter50 g8 g
Kakao nibs70 g11 g
Sesamfrø75 g11 g
Gresskarkjerner65 g10 g
Linfrø70 g11 g
Chiafrø75 g11 g
Kikerter (tørre)85 g13 g
Linsjer (tørre)80 g12 g
Bønner (tørre)85 g13 g
Maisstivelse70 g11 g
Gelatinpulver10 g2 g
Cheddar105 g16 g
Mozzarella85 g13 g
Feta90 g14 g
Parmesan110 g17 g
Kapers60 g9 g
Oliven90 g14 g
Hasselnøtter80 g12 g
Peanøtter145 g22 g
Cashewnøtter140 g21 g
Helmelk100 g15 g
Skummetmelk100 g15 g
Rømme100 g15 g
Rismel150 g23 g
Mandelmel96 g14 g
Kikertemel92 g14 g
Kokosmel100 g15 g
Speltmel130 g20 g
Rugmel115 g17 g
Paprikakrydder120 g18 g
Gurkemeie120 g18 g
Kardemomme115 g17 g
Spisskummen115 g17 g
Korianderfrø100 g15 g
Koriander15 g2 g
Muskatnøtt115 g17 g
Kanel60 g9 g
Anis115 g17 g
Fennikelfrø110 g17 g

 

Enheter brukt i matlaging

Måleenheter i Matlaging
1 teskje (ts) 5 ml
1 spiseskje (ss) 15 ml
1 spiseskje (ss) tilsvarer 3 teskjeer (ts)
6 spiseskjeer (ss) litt under 1 dl
1 kopp 2,5 dl