Bedre Mat

Bokhvete - kalkulator for omregning av mål og vekt

1 dl bokhvete veier 70 gram. Har du en oppskrift som bruker vekt i stedet for volum? Og du vet ikke helt hvor kjøkkenvekta har blitt av? Benytt vår brukervennlige ingredienskonverterer som hjelper deg med å konvertere mellom vekt og volum i matlaging. Fra gram til dl og omvendt,

Resultat: dl

Resultat: g

Merk: Mens vårt konverteringsverktøy gir en nyttig veiledning, kan det ikke erstatte nøyaktigheten av å bruke en kjøkkenvekt. For de beste og mest presise resultatene, anbefaler vi alltid å veie ingrediensene dine.

Bokhvete er faktisk ikke en type hvete, men en frøplante relatert til rabarbra og syre. Den gir en litt nøtteaktig smak og er naturlig glutenfri, noe som gjør den populær blant dem med glutenintoleranse eller cøliaki. Bokhvete er rik på protein, fiber, og flere viktige mineraler som magnesium, mangan, og fosfor. Den er også en god kilde til B-vitaminer, spesielt B6, og inneholder antioksidanter som kan bidra til å redusere inflammasjon og forbedre hjertehelsen.

Bokhvete kan brukes i et bredt spekter av retter, fra pannekaker, brød og pasta, til salater og som tilbehør i stedet for ris. Hele bokhvete korn, kjent som bokhvete groats, kan ristes (kasha) for å forsterke den nøtteaktige smaken før de kokes. Bokhvetemel brukes ofte i baking for å tilføre en rik, jordnær smak og forbedre næringsinnholdet i glutenfrie oppskrifter.

Når du forbereder bokhvete, er det viktig å skylle groats godt for å fjerne eventuelle rester av skall. Bokhvete krever generelt mindre vann for koking enn tradisjonelle korn, og en vanlig ratio er 1 del bokhvete til 2 deler vann. For lagring, bør bokhvete oppbevares på et tørt, kjølig sted i en lufttett beholder for å bevare friskheten. Bokhvete kan være en næringsrik tillegg til kostholdet, som tilbyr både helsemessige fordeler og kulinarisk fleksibilitet.

Husk: Gode resultater på kjøkkenet starter med nøyaktige målinger!

Konverteringstabell

Ingrediens1 dl veier1 ss veier
Mel60 g9 g
Sukker85 g13 g
Salt120 g18 g
Ris85 g13 g
Havregryn40 g6 g
Olje100 g15 g
Smør95 g14 g
Honning140 g21 g
Sirup140 g21 g
Kakaopulver50 g8 g
Kaffe100 g15 g
Melis50 g8 g
Egg70 g11 g
Mandler70 g11 g
Rosiner70 g11 g
Solsikkefrø70 g11 g
Tørrgjær40 g6 g
Gjær170 g26 g
Bakepulver115 g17 g
Brunsukker90 g14 g
Kokosmasse35 g5 g
Kokosmelk90 g14 g
Hvetekli35 g5 g
Havrekli40 g6 g
Korn70 g11 g
Maisstivelse70 g11 g
Bokhvete70 g11 g
Bygg70 g11 g
Couscous180 g27 g
Fløte, tykk100 g15 g
Fløte, lett100 g15 g
Yoghurt100 g15 g
Balsamicoeddik100 g15 g
Hvitvinseddik100 g15 g
Rødvinseddik100 g15 g
Soyasaus100 g15 g
Worcestershiresaus100 g15 g
Tomatpuré140 g21 g
Tomatketchup120 g18 g
Valnøtter50 g8 g
Kakao nibs70 g11 g
Sesamfrø75 g11 g
Gresskarkjerner65 g10 g
Linfrø70 g11 g
Chiafrø75 g11 g
Kikerter (tørre)85 g13 g
Linsjer (tørre)80 g12 g
Bønner (tørre)85 g13 g
Maisstivelse70 g11 g
Gelatinpulver10 g2 g
Cheddar105 g16 g
Mozzarella85 g13 g
Feta90 g14 g
Parmesan110 g17 g
Kapers60 g9 g
Oliven90 g14 g
Hasselnøtter80 g12 g
Peanøtter145 g22 g
Cashewnøtter140 g21 g
Helmelk100 g15 g
Skummetmelk100 g15 g
Rømme100 g15 g
Rismel150 g23 g
Mandelmel96 g14 g
Kikertemel92 g14 g
Kokosmel100 g15 g
Speltmel130 g20 g
Rugmel115 g17 g
Paprikakrydder120 g18 g
Gurkemeie120 g18 g
Kardemomme115 g17 g
Spisskummen115 g17 g
Korianderfrø100 g15 g
Koriander15 g2 g
Muskatnøtt115 g17 g
Kanel60 g9 g
Anis115 g17 g
Fennikelfrø110 g17 g

 

Enheter brukt i matlaging

Måleenheter i Matlaging
1 teskje (ts) 5 ml
1 spiseskje (ss) 15 ml
1 spiseskje (ss) tilsvarer 3 teskjeer (ts)
6 spiseskjeer (ss) litt under 1 dl
1 kopp 2,5 dl