Pizzadeig oppskrift
Pizzadeig til å lage pizzabunn, som er fundamentet til en pizza. Denne er da selvsagt helt avgjørende for å få til en vellykket og god pizza.
Oppskrift pizzadeig
I denne oppskriften for pizzadeig vil du trenge: pizzamel eller hvetemel, salt, tørrgjær, olje og lunkent vann.
Ingredienser
- 0,5 liter pizzamel eller hvetemel
- 0,5 ts salt
- 0,5 pose tørrgjær
- 2 ss olje
- 2 dl lunkent vann
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingredienser. Elt i en kjøkkenmaskin i 5 minutter eller rør det sammen for hånd.
- Hev deigen i 30 minutter, eller til den har oppnådd dobbel størrelse.
- Form eller kjevle ut deigen til eget ønske og bruk. Dersom du ønsker en litt tykkere bunn kan du nå etterheve deigen. Ønsker du en tynn og sprø bunn, er ikke dette nødvendig.
- Ha på ønsket topping
- Stek i ovn på 250 grader i ca. 12-15 minutter. Steketid vil avhenge av hva slags topping du har valgt.
Pizzadeig
Pizzadeigen er helt essensiell for å få til en god pizza. Når man først er i gang, lag gjerne litt ekstra til å lage ferdigbunn du kan ha til siden. Halvstek denne og putt i fryseren, så har du et mye bedre alternativ til pizzabunn fra butikk, eller gud forby; frossenpizza.
Vi har her listet opp pizzamel eller hvetemel. For mange vil ikke det bety så fryktelig mye annet enn at det er litt lettere å forme eller kjevle ut når man har brukt pizzamel. Andre vil kanskje si at pizzamel er ikke pizzamel, og at det finnes utallige typer med forskjellige egenskaper som passer til forskjellige type pizza. Dette er derfor å karakterisere som grunnoppskrift som vil fungere for de aller fleste.