Bedre Mat

Pannekaker oppskrift

Pannekaker

Pannekaker finnes i mange varianter verden rundt. Dette er den som ofte omtales som den nordiske varianten som vi alle i Norge kjenner og lager oftest. Den ligner mye på den franske varianten crêpes.

Oppskrift pannekaker

I denne oppskriften for pannekaker vil du trenge: egg, hvetemel eller siktet speltmel, salt og melk.

Estimert tidsbruk: ca. 60 minutter.         Oppskrift for 4 personer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Ha mel og salt i en stor nok bolle. Bland inn halvparten av melken. Visp til alle klumpene er borte.
  2. Tilsett egg og resten av melken gradvis under omrøring.
  3. La røren stå i 10-30 minutter - avhengig av hvor god tid du har (lengre er bedre).
  4. Nå kan røren ha skilt seg litt, så visp den sammen igjen.
  5. Stek pannekakene i en pannekakesteker, pannekakepanne eller vanlig stekepanne. Bruk godt med smør i pannen for hver pannekake du steker, olje kan også brukes.
  6. Server pannekaker med blåbær eller annet syltetøy. Gjerne også stekt bacon.

Pannekaker

Pannekaker kommer i mange varianter. Det er stor forskjell rundt i verden hvordan de lages og hva slags tilbehør som benyttes, samt at ingrediensene varierer også. De kan brukes som middag, gjerne i kombinasjon med bacon, eller som dessert sammen med krem og syltetøy.

Pannekakepizza

Alle har som regel sin favorittopping til pannekaner. Noe som fortsatt er litt utradisjonelt, men som samtidig blir bare mer og mer vanlig er å benytte pannekaker som pizzabunn. Da kan man lage pannekaken litt tykkere, altså ha i mer røre i pannen enn du vanligvis gjør. Og du kan da lage en flott pepperonipizza, ost- og skinkepizza, eller hva enn du måtte ha lyst på. Har du ikke prøvd dette selv enda, så kan det anbefales det på det varmeste.

Tilbehør til tilberedning av pannekaker

pannekakesteker

UNOLD Crêpesmaker Profi - pannekakesteker

Stek pannekaker med en dedikert pannekakesteker. Juster temperaturen akkurat slik du vil ha den for å få perfekte pannekaker.

Les mer og kjøp
pannekakepanne

Day Pannekakepanne 24cm

Stek pannekaker i en dedikert pannekakestekepanne. Pannen har nonstick belegg, stålhåndtak og passer alle varmekilder, også induksjon.

Les mer og kjøp