Bedre Mat

Guacamole oppskrift

Guacamole

Oppskrift guacamole for bruk med tortillachips, taco, i en sandwich, eller en annen meksikanskinspirert rett.

Oppskrift guacamole

I denne oppskriften for guacamole vil du trenge: avokado, limesaft, tomat, hvitløk, rød chili, finhakket koriander, salt og pepper.

Estimert tidsbruk: ca. 15 minutter.         Oppskrift for 4 personer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær avokadoene i to. Ta ut steinen og fjern innholdet fra skallet med en skje.
  2. Tilsett halvparten av limesaften. Bruk en gaffel og mos til oppnådd ønsket konsistens.
  3. Finhakk tomat, chili, hvitløk og koriander. Rør inn forsiktig.
  4. Tilsett resten av limesaften. Ha i salt og pepper, gjerne etter egen smak. Rør forsiktig inn.

Guacamole

Ordet "guacamole" er avledet fra det aztekiske ordet "ahuacatl", som betyr avokado. Avokado er en rik kilde til sunt fett, og de er også en god kilde til vitamin C og kalium.

Guacamole serveres tradisjonelt med tortillachips eller som dip med tortillachips ved siden av. Den kan spises som forrett eller som tilbehør til mange retter som taco, burritos og fajitas. Guacamole brukes ofte i meksikansk mat, men det har også blitt populært i andre deler av verden.

I USA serveres guacamole oftest som en dip med tortillachips. I Mexico serveres guacamole tradisjonelt med stekte maistortillas.

For å få en mer kremet variant kan du benytte stavmikser eller kjøkkenmaskin.