Bedre Mat

Focaccia

Focaccia

Oppskrift på ficaccia. Anvendelsen for focaccia er så mangt. Ha det som tilbehør til hovedretten eller som forrett.

Oppskrift focaccia

I denne oppskriften for focaccia vil du trenge: pizzamel eller hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann, olivenolje, flaksalt og frisk rosmarin.

Estimert tidsbruk: ca. 80 minutter.         Oppskrift for 4 personer.

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, gjær, salt, lunket vann og 2 dl olivenolje. Elt i en kjøkkenmaskin i 10 minutter eller rør det sammen for hånd.
  2. Hev deigen i 30 minutter.
  3. Ha deigen i en langpanne eller på et stekebrett med bakepapir, alt etter hva du selv ønsker.
  4. Lag små hull/groper med en finger rundt over hele overflaten.
  5. Hell over 1 dl olivenolje over hele deigen. Dryss over grovhakket rosmarin og flaksalt.
  6. Stekes i ovn på 225 grader i ca. 25 minutter.

Focaccia

Focaccia er et relativt flatt ovnsbakt italiensk brød. Focaccia deigen kan minne litt om pizzadeig i konsistens. Focaccia brukes som tilbehør til mange retter og ofte som brød i sandwitch. Kan også serveres som forrett.

Tilbehør til tilberedning av focaccia

kjøkkenmaskin

Kenwood Chef XL Elite KVL6370S

Kraftig kjøkkenmaskin på 6,7 liters kapasitet.

Les mer og kjøp