Focaccia oppskrift
Oppskrift på ficaccia. Anvendelsen for focaccia er så mangt. Ha det som tilbehør til hovedretten eller som forrett.
Oppskrift focaccia
I denne oppskriften for focaccia vil du trenge: pizzamel eller hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann, olivenolje, flaksalt og frisk rosmarin.
Estimert tidsbruk:
ca. 80 minutter.
Oppskrift for 4 personer.
Ingredienser
- 1,7 liter pizzamel eller hvetemel
- 1 pose tørrgjær
- 1 ss salt
- 0,6 liter lunkent vann
- 3 dl olivenolje
- 1 ss flaksalt
- 3 ss frisk rosmarin
Fremgangsmåte
- Bland sammen mel, gjær, salt, lunket vann og 2 dl olivenolje. Elt i en kjøkkenmaskin i 10 minutter eller rør det sammen for hånd.
- Hev deigen i 30 minutter.
- Ha deigen i en langpanne eller på et stekebrett med bakepapir, alt etter hva du selv ønsker.
- Lag små hull/groper med en finger rundt over hele overflaten.
- Hell over 1 dl olivenolje over hele deigen. Dryss over grovhakket rosmarin og flaksalt.
- Stekes i ovn på 225 grader i ca. 25 minutter.
Focaccia
Focaccia er et relativt flatt ovnsbakt italiensk brød. Focaccia deigen kan minne litt om pizzadeig i konsistens. Focaccia brukes som tilbehør til mange retter og ofte som brød i sandwitch. Kan også serveres som forrett.